film izle
4 октомври 2018, 17:35 1 коментар

МВР: Не е допуснато забавяне или скриване на информация за катастрофата между Гривица и Згалево

Във връзка с възникналото тежко пътнотранспортно произшествие на третокласен път от село Згалево за село Гривица в област Плевен и предприетите последващи действия за установяването на всички обстоятелства и факти около инцидента, уточняваме, че МВР открито представя фактите и обстоятелствата около инцидента. Не е допуснато забавяне или скриване на информация по случая.

Това съобщават в Уточнение, публикувано на сайта ма МВР – Плевен.

Фактите са следните: още на 1 октомври данни за катастрофата са публикувани в сайта на МВР. Местопроизшествието незабавно е посетено от служители на сектор „Пътна полиция“ при ОД на МВР – Плевен. Извършен е оглед в присъствието на следовател при окръжната прокуратура. Уведомен е дежурен прокурор при Окръжна прокуратура – Плевен. Образувано е следствено дело.

Тежък пътен инцидент с полицейска кола край Плевен, има загинал и ранени

На 2 октомври данните са поместени и в бюлетина на ОДМВР-Плевен, достъпен за всички медии и широката общественост, като в информацията се посочват предприетите действия от полиция и прокуратура и образуването на следствено дело по случая.

Същия ден всички пострадали са посетени в болничното заведение от ръководството на ОДМВР – Плевен. Предоставен е телефон за пряка връзка и получаване на информация за хода на разследването. На 2 и 3 октомври са дадени и официални изявления пред медиите от директора на ГДНП, директора на ОДМВР – Плевен и говорителя на Окръжна прокуратура – Плевен.

Стремежът е за максимално предоставяне на информация и прозрачност по воденото разследване при стриктно спазване на законовите изисквания за това, както и осигуряване на справедлив процес чрез ефективни оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия, надлежно изброени от закона, информират от МВР.

има 1 коментар
  1. Радев каза:

    Тази плевенска прозрачност я видяхме през май месец в катастрофата на четиримата млади на колелото.Даже кметът участва в затъмнението кои къде и защо са се блъснали!

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация