film izle
4 октомври 2018, 8:36 няма коментари

Приятелски шахматен турнир между Плевен и Москва

На 3 октомври в Актовата зала на Община Плевен се състоя приятелска среща по шахмат между юношеските отбори на Плевен и Москва. Срещата е на шест дъски,като двата отбора изиграха по две срещи разменени цветове. Контролата за игра бе 15 минути с 10 секунди добавено време на ход,а отборите бяха съставени от по трима юноши и три девойки.

Отборът на Плевен е съставен от по трима състезатели на двата ни клуба „Спартак Плевен XXI“ и „Плевен XXI“. Това бяха Давид Цветанов, Владимир Върбанов, Стилян Нановски, Нора Рашева, Ева Русева и Катрин Русева. Срещу тях се изправиха Стефан Погосян, Мартин Стукан, Матвей Мишурик, Маргарита Гаер, Анастасия Иванова и Анастасия Воровитская.

Руският отбор е част от делегация, която е на посещение тези дни в България. Той е съставен от състезатели от московските шахматни клубове и ще изиграе три приятелски мача с отборите на София, Плевен и Варна. Срещата с плевенските шахматисти е втора от турнето му и тя завърши с резултат 9,5 : 2,5  за отбора на Москва. Резултатът не е изненадващ, тъй като руската школа е най-добрата в света,и въпреки загубата нашите шахматисти представиха достойно нашия град. Точките за отбора на Плевен донесоха Ева Русева, която в двете си партии успя да победи своята противничка  с 1,5:0,5 и Катрин Нинова и Стилян Нановски, които постигнаха по едно реми.

На откриването бяха всички официални лица от руската делегация и Община Плевен, а турнирът бе открит от кмета на Плевен Георг Спартански.

 

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация