film izle
1 ноември 2018, 12:04 няма коментари

Множество предмети с културно-историческа ценност са открити при операция на ГДНП и ОДМВР-Плевен

Случаят се наблюдава от Окръжната прокуратура в Плевен

Предмети с културно-историческа стойност и наркотици са установени и иззети от частни домове в Червен бряг при операция на Главната дирекция „Национална полиция“ и ОДМВР-Плевен.
Първоначално е получена информация в сектор „Културно-исторически ценности“, ГДНП, че 33-годишен е предложил за продан в интернет сайт антични монети. Веднага са предприети необходимите действия и е претърсено жилище в Червен бряг, където са открити и иззети археологически предмети – престъпление по чл. 287А, ал. 1. Открит е и полиетиленов плик с наркотик.
При допълнителни действия по разследването в рамките на операцията е установено, че в свои имот в Червен бряг 57-годишен е обособил ателие за реставрация на незаконно придобити археологически и културни ценности. В стая, пригодена за котелно помещение, и в таванско помещение са намерени и иззети общо 84 предмета, които не са идентифицирани и регистрирани по съответния ред – монети, накити, старинни предмети от бита, антична керамика и каменни сечива от праисторията. Намерените предмети са иззети и се намират на съхранение в полицията. Образуваното досъдебно производство е за престъпление по чл. 278, ал. 6, предложение 2 от НК.
Работата по случая продължава под ръководството на прокурор от Окръжната прокуратура в Плевен.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация