film izle

Тържествено откриха Факултета по фармация към Медицински университет – Плевен

Вицепремиерът и министър на отбраната Красимир Каракачанов и проф. Славчо Томов прерязаха лентата на новоразкрития Факултет по фармация към Медицински университет – Плевен. На тържествената церемония, за която беше избран точно Денят на народните будители, присъстваха още зам.-министър на МОН Петър Николов, главният секретар на Министерство на здравеопазването проф. Красимир Гигов, депутатите д-р Калин Поповски, Стефан Бурджев и проф. Анелия Клисарова, областният управител Мирослав Петров, председателят на ОбС-Плевен Мартин Митев, кметът Георг Спартански, Румен Петков, академичната общност на  МУ-Плевен, студенти, гости от цялата страна. Сред гостите беше и синът на първия ректор на Медицинския университет – доц. д-р Георги Кючуков.

Водосвет отслужи плевенският митрополит Игнатий и свещеници от местни храмове.

След водосвета ректорът проф. Д-р Славчо Томов разведе гостите из залите на Факултета.

„Плевен е градът, в който много българи, но и много чужди граждани, получават едно добро медицинско образование. Искам да изкажа своята благодарност като човек за това, което сте направили вие и вашите предшественици. Този факултет е само още една поредна крачка, която запълва медицинското образование и свързаните с него дейности. Пожелавам ви много здраве, още успехи и още един факултет – стоматологичен. Работете в тази посока, аз ви обещавам съдействие”, приветства домакините Каракачанов.

Факултетът по Фармация е разкрит с Решение на Народното събрание от 30 март 2016 г. в структурата на Медицински университет – Плевен. С това става факт постигането на най-високата стратегическа цел на Ръководството на висшето училище – разкриване на четвърто основно звено в структурата на университета след факултетите по медицина, обществено здраве и здравни грижи. МУ-Плевен стартира с първия прием от 30 студенти по държавна поръчка за специалност „Фармация“ от академичната 2016/2017 година. Днес във факултета се обучават общо 134 студенти по Фармация, бъдещи магистър-фармацевти.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация