film izle
5 ноември 2018, 8:08 няма коментари

„Спартак Плевен XXI“ с 5 медала от 6 възможни в Държавните първенства по шах

Отборът на девойките до 14 г. е Шампион на блиц

От 31 октомври  до 4 ноември в х-л  „Аквалайф“ в с. Кранево се състояха Държавните Отборни Първенства по класически шах, ускорен шах и блиц за юноши и девойки. В тях се включиха 140 състезатели от 34 отбора от цялата страна.

СКШ „Спартак Плевен XXI“ участвува с два отбора-девойки  до 14 г. и юноши до 18 г. Както се и очакваше плевенските отбори бяха сред фаворитите в своите възрастови групи. При при девойките до 14 години първенството премина при изключителна борба във всички дисциплини между съставите на СКШ“Спартак Плевен XXI“  и СКШ“Михаил Тал“(Червен Бряг). Двата отбора не допуснаха загуба на точки от останалите си противници и в преките двубои помежду си разпределиха златните и сребърните медали. Така отбора на СКШ“Спартак Плевен XXI“ в. състав вицешампионката на ЕС Ева Русева, Катрин Нинова и Радост Радкова спечели сребърните медали на класическия шах, стана втори и на ускореният шах, с равен брой точки с първия и спечели шампионската титла на блиц.

  При юношите до 18 години конкуренцията бе по-голяма,като и десетте отбора участвуващи отбори в нея бяха относително равностойни. Отборите бяха съставени от 4 състезателя и една резерва,като нашите бяха в състав Владимир Върбанов, Мория Грийн, Румен Кънчев, Момчил Банев и Кристиан Георгиев. В трите дисциплини отборът изигра 18 срещи като постигна 10 победи, 3 равни мача и 5 загуби.  Така плевенчани станаха четвърти в класическия шах,и втори и трети на ускорения и блица.

   Това е пореден успех на СКШ“Спартак Плевен XXI“. Държавното Отборно Първенство е на практика най-важното първенство и мерило за работата на клубовете през годината. Възпитаниците на треньора мс Михаил Гигов спечелиха 1 златен, 3 сребърни и 1 бронзов медал. Да припомним, че миналия месец и ветеранските отбори спечелиха   сребърен и бронзов медал от държавното първенство.С тези успехи,както и с успешно проведения турнир за „Купа Плевен“ плевенският клуб утвърди град Плевен като шахматен център.

  Ръководството на СКШ“Спартак Плевен XXI“ благодари на за  осигурените средства на ОБЩИНА-ПЛЕВЕН през годината, както и на ръководството на училище  и МГ“Гео Милев“,където учат всички плевенските състезатели за оказаното съдействие по време на тренировъчната подготовка през годината.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация