film izle
8 ноември 2018, 8:39 няма коментари

Министър Кралев гарантира честен избор на ново ръководство на БФШ 1928

Общото събрание на шахматната общност трябва да се състои на 18.11.2018 г. Има всички законови предпоставки за провеждането му, заяви министърът на младежта и спорта Красен Кралев и допълни, че събрание ден по-рано, в град Трявна, е нелегитимно.
Министър Кралев откликна на призива, отправен му преди броени дни, от председатели на шахматни клубове и разговаря с тях. Те са сред поискалите свикване на събрание за избор на ново ръководство на „Българска федерация по шахмат 1928”. Кралев изслуша доводите им. Гарантира, че изборът ще е честен, без политическа намеса и без натиск отвън. Повдигнат бе въпросът за общото събрание във Велико Търново, когато лично той наложи д-р Руслан Тошев за президент на БФШ 1928. Отчетени бяха всички последици от това действие.
Злоупотребите в българския организиран шахмат трябва да се прекратят. След 18 ноември пред новоизбраното ръководство ще стоят редица трудности. То трябва да има волята, постоянството и търпението да ги разреши. Държавата и лично спортният министър ще съдейства, с всички законови правомощия, които има, тези желания да станат факт.
Шахматните деятели настояха новият президент на ФИДЕ Аркадий Дворкович, който те подкрепяха чрез декларации, да посети страната ни и да се срещне с министър-председателя Бойко Борисов. Поканата за визитата ще е по инициатива на министър Кралев и депутата Васил Антонов, който е кандидат за председател на БФШ 1928.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация