film izle

Плевенски ученици присъстваха на урок по родолюбие в „най-българския час“

Урок по родолюбие за плевенски ученици се проведе днес в ДКТ „Иван Радоев“ в Плевен. В пълната зала бе изнесен „Урок по родолюбие с Ботев и Левски“, в който Искрен Красимиров в ролята на Христо Ботев представя в „най-българския час“ Апостола и Войводата в нова светлина. Учениците от НУ „Единство“ гледаха художествено-документални филми за Христо Ботев, Васил Левски, „Освободителят на България“, посветен на Макгахан, най-новия филм за Райна Княгиня, а „учителят“ Искрен Красимиров провокира интереса на децата със съвременния начин на представената историческа тематика. Той изнесе и своеобразен поетичен рецитал с патриотични стихове от стихосбирките на неговия баща Красимир Стефанов. Емоционалната среща продължи с разговор, а ентусиазираните деца имаха възможност да се снимат с живия образ на български революционер, в ролята на който беше влязъл самият Искрен Красимиров.

За презентацията е нужен JavaScript.

Младият българин, чийто пра-пра дядо е бил четник на Христо Ботев, обикаля из цяла България, разпалва българската искрица и образова със своите уроци по родолюбие. Режисьор и актьор, създател на проекта „Незабравимата България“, Искрен Красимиров се е посветил на делото да обичаш Родината и да славиш нейните герои. Като същински съвременен будител запалва искрата на родолюбието при многобройните си срещи с малки и големи по градове и села. Посланието към младите хора е да опознаят по-добре ярките личности в българската история, за да ги обикнат.

„НЕзабравимата БЪЛГАРИЯ“ е родолюбив проект, който чрез художествено-документални филми, лекции, беседи и дискусии популяризира българските национални герои. С активно участие в социалния и обществения живот група родолюбци и ентусиасти прожектират художествено-документални филми в училища, читалища,отворени сцени и др.; изнасят лекции, беседи и дискусии с ученици, студенти и възрастни граждани; издават DVD дискове с патриотични филми и се грижат за разпространяването им в пределите на родината и извън нея.”

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация