In memoriam: Отиде си бившият кмет на Плевен Стефан Нинов

На 76-годишна възраст е починал бившият кмет на Плевен Стефан Нинов. Погребението ще бъде на 10.11.2018 г. от 14,30 ч. в гробищен парк „Бояна“ в столицата.

Роден е на 31 май 1942 г. в Долни Дъбник. Член на БКП от 1963 г. През 1966 г. завършва Висшия инженерно-строителен институт в София. Там е секретар на комитета на ДКМС. След това работи последователно като инструктор и завеждащ отдел в Градския комитет на ДКМС. По-късно е член на Бюрото и заместник-председател на Съвета за работа със студентите към ЦК на ДКМС. От 1970 г. е инструктор в Градския комитет на БКП в Плевен. На следващата година става началник на управление „Заводски строежи“. Впоследствие е заместник-председател на Изпълнителния комитет на Общинския народен съвет. Бил е заместник-генерален директор на ДСО „Промишлено строителство“. Между 1976 и 1979 г. е заместник-председател на Изпълнителния комитет на столичния народен съвет, както и член на Градския комитет на БКП в София. През 1979 г. е назначен за председател на Изпълнителния комитет на ОНС в Плевен и в същото време е първи секретар на Окръжния комитет на БКП в града.[1] В периода 15 април 1986-27 юли 1990 е председател на Изпълнителния комитет на Столичния народен съвет (кмет на София). Член е на Бюрото на Градския комитет на БКП в София. От 1981 до 1986 г. е кандидат-член на ЦК на БКП от 1986 до 1990 г. е член на ЦК на БКП.

Стефан Нинов беше един от инициаторите за създаването на фондация „Плевен”. Основните цели на организацията са популяризиране на традициите и културата на града, насърчаване на младите дарования, подпомагане поддържането на културните и исторически ценности, поощряване на дарителството.

Съболезнователни адреси до близките на Стефан Нинов изпратиха кметът на Община Плевен Георг Спартански и председателят на Общинския съвет Мартин Митев.

Поклон!

%d bloggers like this: