film izle
19 ноември 2018, 12:35 няма коментари

Контрабандни цигари, алкохол и тютюн иззеха при полицейски акции в Плевенско

11.700 кг суха листна маса тютюн откриха и иззеха полицаи от Второ РУ – Плевен на 16 ноември. Проверката е била извършена за времето от 08:00 часа до 17:00 часа в хода на специализирана операция за недопускане разпространението на акцизни стоки без бандерол. На територията на кооперативен пазар на улица „Княз Александър Батенберг“ в Плевен служители на сектор „ООР“ са намерили 18 полиетиленови плика с насипен тютюн. Съставен е констативен протокол. Проверките ще продължат.

На 14 ноември 2018 година за времето от 09:00 часа до 12:00 часа е проведена специализирана операция от служители на РУ – Долни Дъбник по линия „Търговска дейност и разпространение на акцизни стоки без бандерол“. Извършена е проверка в село Крушовица в частен дом, обитаван от 42-годишен. В различни помещения са намерени акцизни стоки без бандерол – 182 кутии с по 20 къса цигари с марка „Mayfaire“ и 143 кутии с по 20 къса цигари марка „Sani“. Общо иззетото количество е 325 кутии с цигари – 6500 къса. Те се намират на съхранение в полицията. Уведомени са разследващ полицай и дежурен прокурор при РП – Плевен. Образувано е досъдебно производство за престъпление по чл. 234, ал. 1 от НК, с нанесена щета на републиканския бюджет в размер на 1267 лв. Продължава работата разследващ полицай.

Безакцизни цигари и алкохол иззеха плевенски полицаи при съвместна акция със служители на Митническо бюро – Плевен. На 14 ноември 2018 година около 14:00 часа в рамките на специализирана операция е извършена проверка в областния град от служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР – Плевен, полицаи от Първо РУ – Плевен и служители на Митническо бюро – Плевен. В гараж на улица „Иван Вазов“ и прилежащо складово помещение на партерен етаж в жилищна кооперация, ползвани от 45-годишен, са установени стек с надпис „Mayfair“ – необлепен с акцизен бандерол, съдържащ 10 кутии с цигари, с по двадесет къса във всяка кутия и 45 пластмасови бутилки с вместимост 1.5 литра, с течност наподобяваща по вид и мирис на етилов алкохол /ракия, водка и мастика/, с различен алкохолен градус /35%-40%/ – с общо количество 67,5 литра алкохолна течност. По случая е уведомен дежурен разследващ полицай и е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по чл. 234 от НК. Работата продължава разследващ полицай. Уведомена е прокуратурата.

6.600 кг насипен тютюн и 30 кутии с цигари с незаплатен акциз са иззети при поредната акция на полицията в Плевен. На 15 ноември 2018 година служители на сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОД на МВР – Плевен около 07:20 часа в град Плевен на улица „Воден“ в района на кооперативен пазар проверяват 51-годишен от село Буковлък. В лицето установяват два черни полиетиленови чанти, съдържащи нарязана жълто-кафява листна маса наподобяваща по вид, цвят и мирис на тютюн с общо тегло около 2 кг. Те са предадени с протокол и предстои съставяне на акт по Закона за акцизите и данъчните складове. 4,600 кг /четири килограма и шестстотин грама/ суха листна маса тютюн откриха и иззеха полицаи от Второ РУ-Плевен. Проверката е била извършена за времето от 09:00 часа до 17:00 часа в хода на специализирана операция за недопускане разпространението на акцизни стоки без бандерол. На територията на кооперативен пазар на кръстовище, образувано от улица „Княз Александър Батенберг“ и улица „Кичево“ в кошче за боклук са намерени шест черен полиетиленови плика с насипен тютюн. Съставен е констативен протокол. Проверките ще продължат. Около 15 часа в град Плевен на улица „Цар Борис III“ e засечен 68-годишен от Плевен, който в черен полиетиленов плик държал 30 броя кутии цигари марка „GR“. Тютюневите изделия са предадени с протокол и предстои съставяне на акт за административно нарушение.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация