film izle

Спартански е против освобождаването на държавни служители пенсионери

„Аз не оспорвам правото на държавата, когато дава пари за заплатите на държавните служители да поставя свои изисквания, но съм неприятно изненадан от това, че в преходни разпоредби ми се вменява в задължение да пенсионирам всички държавни служители, които получават и пенсия.” Това обяви на днешното оперативно заседание с ръководството на общината кметът на Плевен Георг Спартански. Той поясни, че общината не прелива от кадри, които са суперподготвени и чакат на опашка, за да заемат местата на дългогодишни общински служители, които са пенсионирани. За съжаление, когато се обявяват конкурси за служители в общинската администрация напоследък няма кандидати, особено при това ниво на заплащане. Според кмета постоянно се говори за децентрализация и самостоятелност на местните власти, но всички пари отиват в София и по линия на преразпределителната функция на държавата се връщат под формата на субсидии за държавно делегирани дейности.

„Мисля, че ние като кметове сме в правото си да преценяваме, не с оглед на възрастта кой ще ни свърши работа, а с оглед на кадърността. Защото има хора и на 30 и на 40 години, които са мъртво родени, включително в нашата администрация, но едно е да го знаеш, а друго е да го уволниш.”

Според кмета има немалко хора, които стоят и нищо не вършат, а има такива, които са в пенсионна и след пенсионна възраст, без които не може да се върши работа.

По думите на Спартански сега той ще бъде принуден да прави „гимнастики” и да прехвърля хора в бройки, които са от „местна дейност” финансирани, защото не може да си позволи лукса тези хора да ги загуби, независимо от факта, че те календарно са навършили пенсионна възраст.

има 5 коментара
 1. Име... каза:

  И защо г-н Кмете трябва да работят, след като вече получават пенсия за стаж и възраст?
  Замисляли ли сте се г-н Кмете какво ще правите когато тези пенсионери вземат да се споминат, ще предложите тогава да ги изкопаем от гробищата или да закрием държавата?

 2. Име... каза:

  И какво като си против? Кой си пък ти? Много добър закон, да се изчистят гнидите,които съсипват 30 години Плевен. И за кой казваш че е мъртвородено? Кой ти дава право да говориш така бе, бай Гой?

 3. Винету каза:

  Дори и след обезлюдяването гашника не дава на младите хора поне малко работа

 4. bezraboten каза:

  Някой да е виждал (някъде) обява за свободно работно място в Община Плевен? Единственият начин е държавата да принуди Общината да се освободи от пенсионерите и да назначи хора в не пенсионна възраст. Нима се свършиха специалистите в културата, образованието, финансите, инженерите по архитектура и строителство, екология и т.н. и останаха само шивачките?…

 5. Зеленикав каза:

  Кофти е да песнионираш свои хора,толкова неща са ти завъртели…Нека младите емигрират, а тук адвокатите да се пенсионира!

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация