film izle
3 декември 2018, 8:49 няма коментари

Ева Русева от СКШ „Спартак Плевен XXI“ стана осма при жените по ускорен шах и блиц

Петима състезатели от СКШ“Спартак Плевен XXI“ взеха участие в състезания от спортния календар на 1 и 2 декември. С най-голям интерес се очакваше представянето и на Държавното Първенство по ускорен шах и блиц, което се състоя в Дупница. То се състоя в 9 кръга по „Швейцарска Система“. Отлично се представи Мартин Дяков, който  макар със сравнително заден стартов номер ,се бори през цялото време за медалите, като в крайното класиране с 6,5 точки от 9 възможни се нареди на 4-то място при мъжете. Европейската вицешампионка на ЕС за девойки Ева Русева пък направи своя дебют при жените като се класира на 8-мо място. Владимир Върбанов също дебютира при мъжете,като се класира на 20-то място с 4,5 точки..При ускорения шах Ева Русева отново се класира   8-ма при жените,а Мартин Дяков и Владимир Върбанов са в средата на класирането при мъжете.

Представянето на плевенските състезатели е отлично.Класирането на Мартин Дяков е като „приятна изненада“ на първенството.Ева Русева която е само 13 години ,вече има две осми места при жените в България.Капитана на юношеския отбор Владимир Върбанов пък натрупа ценен опит при мъжете,класирайки се по средата на класирането и в двете дисциплини.

По същото време в гр.Пловдив се проведе Националната купа „Криле на интелекта“ до 10 години.В него взеха участие Александър Георгиев и Божидор Петров,които постигнаха съответно 3,5 и 2 точки от 6 възможни.

Следващото състезание в което ще вземат участие плевенските шахматисти е детски турнир за „Купата на МОЛ Велико Търново“.

 

 

 

 

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация