film izle
5 декември 2018, 12:03 няма коментари

Пътуващият кинофестивал „Филмирай“ пристига в Плевен!

В навечерието на Коледа в Плевен гостува ново киносъбитие. Пилотното издание на пътуващия фестивал ФИЛМИРАЙ! кани в зала „Катя Попова“ деца и възрастни, киноентусиасти и професионалисти. Пет игрални филма ще забавляват зрителите на 14, 15 и 16 декември.

Режисьорът Ники Илиев е специален гост на първата вечерна прожекция, когато ще бъде показан най-новият му филм  „Нокаут или всичко, което тя написа“, с участието на Саня Борисова, Орлин Павлов, Башар Рахал, Диана Любенова, Александър Кадиев, както и на американската звезда Гари Дърден  („Местопрестъплението“). Началото е 14 декември от 18.00 часа.

Програмата включва още два пълнометражни анимационни филма, дублирани на български и подходящи за детска и семейна аудитория, както и по една кинотворба от Русия и Испания.

На 15 декември, събота, от 11.00 часа започва анимационният филм „Джаги” /Аржентина/, а от 18.00 часа – историческата драма „Ана Каренина. Съдбата на Вронски” на режисьора Карен Шахназаров. В неделния 16 декември от 11.00 часа филмът е отново за най-малките – „Невероятното пътешествие на гигантската круша” /Дания/, испанската романтична комедия „Коледна нощ в Барселона” може да видите от 18.00 часа.

Всички прожекции са със свободен вход.

ФИЛМИРАЙ! среща публиката от различни български градове с нови заглавия, които не могат да бъдат видени в ежедневната програма на киносалоните. Инициативата е на Фондация Арт Офис и Консепт студио и се стреми да представя филми, които са насочени към широка аудитория, без да правят компромис с художественото качество. Акцент се поставя върху европейското кино, слабо познатите кинематографии, както и върху творби, предназначени за младежки аудитории. По този начин пътуващият фестивал се стреми да запълни една празнина в кинопрограмирането у нас и да задоволи вкуса на търсещия зрител.

Прожекциите в града се организират със съдействието на Община Плевен, както и на Посолството на Аржентина и Руския културно-информационен център.

 

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация