film izle
5 декември 2018, 11:54 няма коментари

Условна присъда и 300 лв. глоба за шофьор от Беглеж, опитал да подкупи полицаи с 20 лева

С 6 месеца лишаване от свобода условно и 300 лв. глоба да бъде наказан шофьор, опитал да даде 20 лв. на полицаи, за да не му пишат акт, реши Плевенският окръжен съд след съкратено съдебно следствие. Това информират от пресцентъра на съда.

На 04.12.2018 година състав на Плевенски окръжен съд разгледа наказателно дело №1078/2018 година, което е образувано по обвинителен акт на Окръжна прокуратура град Плевен, против Я. А. С., от с. Б., обл. Плевен, обвинен в това, че:
На 25.10.2018 г. в гр. Т., обл. Плевен, направил опит да даде подкуп – дар – парична сума 20.00 лева, на полицейски органи при РУ на МВР-Д. М., за да не извършат действие по служба, а именно да не съставят акт за установяване на административно нарушение за констатирани нарушения: автомобилът не е регистриран по надлежния ред, не е снабден с технически изправни принадлежности, не е пререгистриран в срок след придобиването му – престъпление по чл. 304а, предл. 3, във вр. с чл. 304, ал. 1, във вр. с чл. 18, ал. 1 от НК.
В хода на проведеното съдебно следствие, подсъдимият признава изцяло фактите, изложени в обвинителния акт, като се съгласява да не се събират доказателства за тях.
Поради протичането на делото по реда на съкратеното съдебно следствие, съдът трябва да съобрази това, при определяне на наказанието. По повдигнатото обвинение деецът подлежи на наказание до десет години лишаване от свобода и глоба до 15 000 лева. Поради това, че подсъдимият е съдействал за разкриване на обективната истина и поради ниския размер на дадената парична облага – 20 лева, съдът налага наказание към минимума предвиден в закона от ДЕВЕТ месеца лишаване от свобода, което наказание намалява на ШЕСТ месеца лишаване от свобода. Тъй като лицето не е осъждано до сега, съдът определя наказанието да бъде условно, с ТРИГОДИШЕН изпитателен срок.
Що се отнася до наказанието ГЛОБА, съдът определя нейният размер да бъде 300 лева, които да бъдат изплатени в полза на държавата.
Така постановената присъда може да бъде обжалвана и протестирана пред Апелативен съд град Велико Търново, в седемдневен срок, считано от днес. Ако не постъпи жалба или протест, след изтичането на този срок, присъдата ще влезе в сила.

На 25 октомври 2018 година около 14:00 часа в град Тръстеник при извършване на полицейска проверка на „Мерцедес 207д“ се установило, че товарният автомобил е със служебно прекратена регистрация от 23.10.2018 година на основание чл. 143, ал. 15 от ЗДВП. Водачът – 59-годишен от село Беглеж, за да не бъде взето административно нарушение е направил опит да подкупи служителите, като е хвърлил банкнота с номинал от 20 /двадесет/ лева. 59-годишният тогава е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Това съобщи пресцентърът на МВР след инцидента.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация