film izle

Коледна работилница събра плевенски малчугани в Центъра за работа с деца с увреждания

Коледна работилница се проведе вчера в Регионалния център за ранна интервенция на уврежданията (РЦРИУ) в Плевен. Четвъртокласници от НУ „Единство“ бяха на гости на децата в центъра и изработваха коледни картички и украса за предстоящите празници. Деца с различни интереси и потребности се забавляваха заедно и изживяха много положителни емоции.

Решихме да поканим децата от IV клас на  НУ „Единство“ на нашата коледна работилница, не само защото наближават коледните празници, а защото работата в група е много полезна за децата. Това сподели Дилайла Славейкова, управител на РЦРИУ. Целта на груповата работа е деца на различна възраст, с различни интереси, различни потребности, различни възможности да общуват заедно, да работят заедно, да се забавляват. Така се и получи. Децата заедно направиха чудесни коледни картички. Ирена Петкова, учител ЦДО, благодари за поканата на Дилайла Славейкова и за лакомствата, предоставени от родителите. Срещата завърши с пожелания за здраве и благоденствие и с обещание за бъдещи срещи.

За презентацията е нужен JavaScript.

В центъра се предоставят мобилни социални услуги за деца и семейства в риск, които обхващат 13 населени места в Плевен и общината. Ранната интервенция на уврежданията е насочена към пряката работа с деца с увреждания и техните семейства, включително рехабилитация, която осъществяваме и като мобилна работа в дома на детето. Предоставяме психологическа подкрепа и консултиране на бъдещи и настоящи родители за формиране и развитие на родителски умения, разказа Дилайла Славейкова, директор на РЦРИУ. Към момента 57 деца на възраст от 0 до 7 години посещават центъра за работа с различни специалисти – психолог, логопед, рехабилитатор и специален педагог. Всички консултации са безплатни.

Регионалният център за ранна интервенция на уврежданията функционира от 2.01.2017 г. по проект „Продължаване дейността на Регионален център за ранна интервенция на уврежданията – Плевен“ към Община Плевен. Ръководител на проекта е зам.-кметът на Община Плевен Тодор Еленков.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация