film izle

Стрелба по Библиотеката в Новогодишната нощ (ОБНОВЕНА+снимки)

Погромена посрещна Новата година сградата, в която се помещава Регионална библиотека „Христо Смирненски“ – Плевен. Стъклената табела е на парчета пред входа, а дупки от патрони зеят на входните врати, както и на прозореца в стаята, в която се помещават пазачите. За щастие, точно по това време – в което са се отброявали последните секунди от старата година и заря огрея небето над Плевен, човекът на смяна е бил навън.

В сградата освен Библиотеката се помещават и офиси на партии.

Дали е стреляно нарочно, или патроните са попаднали случайно от празнуващи в отсрещните сгради, тепърва предстои да се изясни. Очакваме официална информация от МВР – Плевен.

От пресцентъра на МВР съобщиха, че неизвестен на 1 януари 2019 година е произвел изстрели, когато в сградата не е имало посетители. Сигнал за инцидента е постъпил в 00:10 часа. При огледа криминалистите са установили, че са нанесени материални щети на стъклена табела, четири витринни стъкла и стъклопакет на входна врата. Иззети са шест проектила. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. Случаят се изяснява.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация