film izle

Двама пияни, дрогиран и без книжка засякоха полицаите в първия работен ден

На 2 януари 2019 година в РУ- Левски са започнати две бързи производства за престъпление по чл.343 „б“, ал.1 от НК. На същата дата около 15 часа в село Градище е проверен с техническо средство 50-годишен от село Александрово – водач на лек автомобил „Фолксваген Пасат“. Установено е, че шофира с концентрация на алкохол 2.12 промила. Час по-късно в 16:48 часа същият нарушител е засечен в село Асеновци по улица „Асен Вълев“. Алкотестът е показал концентрация на алкохол 1.70 промила. Издаден е талон за медицинско изследване, като 50-годишният е отказал да даде кръвна проба. Задържан е за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е прокурор при РП – Левски. По случая продължава работа разследващ полицай.

Бързо производство е започнато в РУ-Червен бряг за управление на автомобил след употреба на наркотично вещество. В 17:20 часа на 2 януари в село Радомирци за проверка бил спрян лек автомобил „БМВ“, управляван от 26-годишен плевенчанин. Тестът за наркотици на шофьора отчел положителен резултат за тетрахидроканабинол. Водачът отказал проби за химически анализ. Задържан е за срок до 24 часа в управлението и работата продължава разследващ полицай.    Уведомен е прокурор.

На 2 януари 2019 година около 11:00 часа в село Горник на улица „Петко Хр. Петков“ е проверен  лек автомобил „Джип Чероки Спорт“ управляван от 42- годишен от село Сухаче. Установено е, че водачът е без свидетелство за правоуправление, отнето с наказателно постановление в сила от 21 декември 2018 година. Образувано е бързо производство за престъпление по чл.343 „в“, ал.3, във връзка с ал.1 от НК. Уведомен е дежурен прокурор от РП – Червен бряг. Работата по случая продължава разследващ полицай.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация