film izle

Велислава Кръстева: След епидемията от скандали през 2018-а ни чакат отговорни избори

Равносметка на отминалата политическа година и очаквания за следващата, коментира днес в Плевен депутатът от ДПС Велислава Кръстева. Според нея, 2018-а бе година на пропуснато политическо време за България, защото управлението не свърши нищо, а единствено произведе епидемия от скандали. „Толкова много скандали успяха да ни натворят, че единствената полза за тях самите е, че всеки следващ скандал е по-абсурден и затъмнява предходния. Това обаче прави обществото резистентно и води до тотално разминаване на дневния ред на обществото и дневния ред на управляващите. В гражданите се създава усещането, че политиката е безпомощна да решава техните проблеми и че демокрацията не им носи усещането за справедливост, за сигурност, за хоризонт“, допълни още тя.

„Следващата политическа година обещава да е много интересна, защото в нея  ни предстоят няколко избора – изпитание не само за България, но и за Европейския съюз. Защото евроизборите, които по традиция у нас са малко по-абстрактни за обикновения избирател, са изключително важни, а нашата задача е да преведам на езика на избирателя отговорността и значимостта им за общия ни проект за бъдещето“, отбеляза Кръстева. Като много сериозно изпитание тя определи и местните избори наесен, подчертавайки, че като партия ДПС се отнася изключително сериозно към този вот. Това е така, защото местната власт е най-близо до хората, тя е в ежедневието им и е изключително важно тя да бъде качествена, още повече, че към нея има огромни очаквания от страна на гражданите, подчерта Велислава Кръстева.

Тя не изключи възможността от предсрочни парламентарни избори, но бе категорична, че ако не се осмисли необходимостта от формирането на национална цел, около която да се обединят всички политици – без значение дали са парламентарно представени, или не и не започне диалог за бъдещето, всеки следващ избор ще възпроизвежда една и съща картина, но няма да зададе толкова нужните стъпки, които трябва да се направят. А България има огромна необходимост от реформи във всички системи, допълни депутатът от ДПС, посочвайки, че именно заради некомпетентност в управлението и липсата на концепция са факт и многобройните скандали. Ако нямаш яснота къде отиваш, няма как да стигнеш дотам, категорична бе Кръстева.

За готовността на ДПС за предстоящите избори Велислава Кръстева заяви, че партията не е спирала да работи така, сякаш изборите ще са утре. “В хронограмата на подготовката за избори кандидатите може би са на по-задните точки. Разбира се, за евроизборите листата ще се реди от централното ръководство. В Плевен имаме още доста работа и не мога да кажа, че сме готови на 100%. Организацията тук има необходимост от малко повече активизиране и пряка връзка с избирателите в неизборно време. Работим активно, като това е и първата ни задача“, допълни Велислава Кръстева

има 1 коментар
  1. Мустака каза:

    Какво е направила за Плевен тази персона? Освен едно безполезно бръщолевене!

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация