film izle

Направиха фалшив профил на областния управител във Фейсбук

Областният управител на Плевен Мирослав Петров се е сдобил с фалшив профил в социалната мрежа Фейсбук и от негово име редовно се публикуват различни материали и коментари. За това се оплака самият той на пресконференция с представители на плевенските медии. Профилът е регистриран преди няколко месеца, но от десетина дни е особено активен, разкри Петров. Той припомни, че начинът, по който осъществява комуникации с обществото и медиите, е чрез официалния сайт на областна администрация, чрез директни срещи или чрез пиара на областта. Не е практика областна администрация да осъществява комуникации чрез социалната мрежа, категоричен е Мирослав Петров. Той увери, че са предприети всички необходими процедури и са уведомени компетентните органи, които са предприели разследване.

Фалшивият профил е направен на областния управител като длъжностно лице със съответна снимка и много хора се подвеждат, предупреди Петров. Дискутират се теми, които са обществено значими и които съответно не са официалната позиция на администрацията и лично на областния управител. Коментирала се е например темата за циганското нападение и събитията в село Войводиново, както и изявленията по случая на генерал Шивиков.

„Аз нямам нагласа да комуникирам чрез социални мрежи и нямам личен профил. Официална информация можете да намирате на сайта на областна администрация и по злободневни и чрезвичайни теми като пътна обстановка, наводнения, бедствена обстановка в директна комуникация с вас. Но не е стил и метод да се дебатират в социалните мрежи събития от значимост за администрацията”, категоричен е областният управител.

Петров допуска, че целта на злосторниците е чрез фалшивия профил да бъдат пускани някакви мнения и коментари от негово име по време на предизборната обстановка.

„Моята логика е, че в един определен момент искат да излезе някакво становище, което не е мое по някаква злободневна тема с цел компрометиране на държавната администрация, което е най-тежкият вариант. За момента няма такова нещо, но за мен това е подготовка за да може хората да свикнат с този профил и да го приемат като официален”, коментира Мирослав Петров.

Той припомни, че това е втори опит за създаване на негов фалшив профил.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация