film izle
14 януари 2019, 12:46 няма коментари

Плевенската прокуратура ръководи разследване за убийство на 72-годишна жена

Окръжна прокуратура – Плевен ръководи разследване за извършено в края на месец ноември 2018 г. убийство на 72-годишна жена във вилната зона край гр. Плевен.

На 06.12.2018 г. е намерен трупа на 72-годишна, самотно живееща жена във вилната зона край гр. Плевен. Трупът е бил със следи от изгаряния. Незабавно е извършен оглед на местопроизшествието и трупа и е образувано досъдебно производство.

В резултат на проведените оперативно-издирвателни мероприятия и действия по разследването, на 10.01.2019 г. е установен извършителя на деянието – 49-годишен мъж.

Установено е, че пострадалата жена и извършителят на убийството се познавали. В края на месец ноември 2018 г. двамата употребили значително количество алкохол във вилата на пострадалата. Между тях възникнал скандал и двамата си разменили удари. В резултат на нанесен удар от 49-годишния мъж, пострадалата паднала на земята и изпаднала в безсъзнание. 49-годишния мъж я преместил в избено помещение на вилата и я запалил. В резултат на запалването и безпомощното състояние, в което пострадалата се намирала вследствие употребения алкохол, същата починала от изгарянията.

Окръжна прокуратура – Плевен привлечен в качеството на обвиняем 49-годишния мъж за престъпление по чл. 116, ал. 1, т. 12 от НК – убийство, извършено при условията на опасен рецидив. Същият е направил пълни самопризнания.

С определение на Плевенския Окръжен съд от 11.01.2018 г. искането на прокуратура е уважено и на лицето е взета мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Извършителят на убийството е осъждан, включително и за извършено друго убийство. През 2017 г. той е бил освободен условно предсрочно от изтърпяване на наложеното му наказание лишаване от свобода за извършеното друго убийство.

Действията по разследването продължават под ръководството на Окръжна прокуратура –Плевен.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация