film izle

Спартански определи като нечистоплътни политически спекулации коментари на общински служители

„Нямам нищо против всеки от вас да членува в която иска политическа партия. Аз съм много демократичен и никога не съм поставял политическите убеждения на човека като факт, който има значение за мен, и доказателство са тук присъстващите, има от левия сектор, от десния и от центъра.” Това заяви на днешното оперативно заседание с ръководството на общината кметът Георг Спартански по повод коментари на общински служители, в които има изрази, като „одиране”, „разкостване”, „обезглавяване” и др. подобни в социалните мрежи във връзка с определяне на новите данъци за МПС. Предложенията, според кмета, са или на минимума на ставката, или с десетина стотинки отгоре. Увеличението за част от колите е в порядъка на по-малко от един лев средно месечно, а за други има намаление. За най-старите коли увеличението е няколко лева, най-много до 15.

Съветниците определиха новия размер на данък МПС за Община Плевен

Според Спартански спекулациите, които се правят, са в светлината на предстоящите няколко избора. Той с огорчение сподели, че и служители на общината от едно или друго звено си позволяват спекулативни коментари. По думите му е изключително некоректно такива служители да правят подобни коментари, защото работата им е да вършат административна работа.

„Който общински служител счита, че сега е моментът да прави политическа пропаганда, да я прави, но не като служител на общината. Не можеш като общински служител да правиш внушения, които не са коректни и не са чистоплътни.”

Кметът уточни, че не говори за политически убеждения и призова да се прави разлика между това да изповядваш убеждения и манипулативното коментиране на работата на Общинския съвет.

има 3 коментара
  1. Прокурор каза:

    София, Ловеч, Враца, Монтана, Видин и още десетки общини са на минимална ставка, а „богатите плевенчани“ ще плащат като попове!

  2. Име... каза:

    Абе,хората в демокрация нямат право на мнение ли бе

  3. Проф. Сотиров каза:

    Кмете, а когато ти караше служителите на Общината да пишат простотии срещу предишното ръщоводство, всичко беше ОК. Сега ти се връща …..(няма да те обиждам)

Коментар

Редакцията не носи отговорност за съдържанието на коментарите. Призоваваме ви за толерантност и спазване на добрия тон.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация