film izle

Спартански определи като нечистоплътни политически спекулации коментари на общински служители

„Нямам нищо против всеки от вас да членува в която иска политическа партия. Аз съм много демократичен и никога не съм поставял политическите убеждения на човека като факт, който има значение за мен, и доказателство са тук присъстващите, има от левия сектор, от десния и от центъра.” Това заяви на днешното оперативно заседание с ръководството на общината кметът Георг Спартански по повод коментари на общински служители, в които има изрази, като „одиране”, „разкостване”, „обезглавяване” и др. подобни в социалните мрежи във връзка с определяне на новите данъци за МПС. Предложенията, според кмета, са или на минимума на ставката, или с десетина стотинки отгоре. Увеличението за част от колите е в порядъка на по-малко от един лев средно месечно, а за други има намаление. За най-старите коли увеличението е няколко лева, най-много до 15.

Съветниците определиха новия размер на данък МПС за Община Плевен

Според Спартански спекулациите, които се правят, са в светлината на предстоящите няколко избора. Той с огорчение сподели, че и служители на общината от едно или друго звено си позволяват спекулативни коментари. По думите му е изключително некоректно такива служители да правят подобни коментари, защото работата им е да вършат административна работа.

„Който общински служител счита, че сега е моментът да прави политическа пропаганда, да я прави, но не като служител на общината. Не можеш като общински служител да правиш внушения, които не са коректни и не са чистоплътни.”

Кметът уточни, че не говори за политически убеждения и призова да се прави разлика между това да изповядваш убеждения и манипулативното коментиране на работата на Общинския съвет.

има 3 коментара
  1. Прокурор каза:

    София, Ловеч, Враца, Монтана, Видин и още десетки общини са на минимална ставка, а „богатите плевенчани“ ще плащат като попове!

  2. Име... каза:

    Абе,хората в демокрация нямат право на мнение ли бе

  3. Проф. Сотиров каза:

    Кмете, а когато ти караше служителите на Общината да пишат простотии срещу предишното ръщоводство, всичко беше ОК. Сега ти се връща …..(няма да те обиждам)

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация