film izle

20 години от създаването си ще отбележи Областна администрация – Плевен на 25 февруари

С тържествен концерт в ДКТ „Иван Радоев” на 25 февруари от 19 часа Областна администрация – Плевен ще отбележи 20 години от създаването си. Това обяви пред журналисти днес областният управител на Плевен Мирослав Петров. В пресконференцията участваха директорът на Плевенската филхармония Любомир Дяковски, диригентът на Общинската хорова формация Анелия Дечева и драматургът на театъра Елена Ангелова, които са основни съорганизатори на проявата. Мероприятието ще бъде предшествано от среща на областния управител Мирослав Петров с всички негови колеги, управлявали област Плевен от създаването и през 1999 година. Бившите 10 областни управители и първият служител на областната администрация – Плевен Евгени Петков ще получат специални плакети.

Любомир Дяковски отбеляза, че Плевенската филхармония е подготвила програма с достъпни до публиката класически произведения. Диригент на концерта ще бъде Деян Павлов. В програмата са включени популярни произведения на Владигеров, Верди, Монти, Родриго, Лехар и др. Входът е свободен.

Областният управител Мирослав Петров припомни, че още с встъпването си в длъжност е обявил като приоритет изграждането на АМ „Хемус” и свързаността на град Плевен и областта с нея. Другата основна цел, която си поставя в своя мандат, е осигуряването на повече работни места и контакти с чуждестранни инвеститори като гиганта „Леони”. Петров обяви, че има инвеститорски интерес от страна на концерна „Хюндай” за изграждане на голям завод в плевенския регион, но проучванията все още са в начална фаза. Обсъжда се и идея за построявана в по-далечно бъдеще на гражданско и карго летище в района на Долна Митрополия или Каменец.

има 1 коментар
  1. Ваньо Костов каза:

    Другарят Иван Костов преди 20 години каза, че областните администрации няма да са с повече от двайсетина души… Колко са по щат сега чиновниците там?

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация