Ловешкият театър гостува в Плевен с „Божан, Петър и Павел“

Ловешкият Драматичен театър гостува в Плевен с най-новото си заглавие „Божан, Петър и Павел“ по „Гераците“ от Елин Пелин. Спектакълът ще се играе в ДКТ „Иван Радоев“ на 21 февруари 2019 г., четвъртък, от 19:00 часа.
Режисьор: Снежина Петрова; участват: Богомила Николова, Гьорги Трайков, Златина Никофорова, Катя Йочева, Ленко Гурков, Нина Суванджиева, Петър Стойчев, Силвия Чобанова,Тодор Беров, Явор Костов, Божидар Варчев, Вася Стойкова, Надежда Хинкова, Марина Атанасова.

Спектакълът е динамичен и зрелищен разказ на известната от училище повест за разпадането на родовия патриархален космос под ударите на модерното общество. 115 години след описаната история тя странно продължава да е актуална и разбираема и за новите поколения. Режисьорът Снежина Петрова използва богат арсенал от художествени средства, всичките впрегнати в една цел. На сцената има разказвачи, които четат текста на Елин Пелин, като същевременно те са и герои в действието. Редуват се експресивни картини, танци, фолклор и актьорски етюди на различни теми.

Билети онлайн и на касата на Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ – Плевен.

%d bloggers like this: