film izle
5 февруари 2019, 15:28 няма коментари

Педагогическият колеж в Плевен представи резултати от първия етап на проекта РУМБА

От Педагогическия колеж в Плевен представиха днес пред журналисти завършения първи етап от проекта „Родители и учители могат без агитация” /РУМБА/. Проектът е финансиран от Центъра за образователна интеграция на деца и ученици от етническите малцинства към Министерството на образованието и науката. Включените в проекта над 40 студенти от колежа ще участват в последващите дейности в две училища – „Н. Й. Вапцаров” и „Христо Смирненски”, в които се обучават множество деца от малцинствата. Проектът беше представен от доцент д-р Емил Бузов, ръководител на проекта и директор на педагогическия колеж в Плевен, и доцент д-р Анелия Рангелова, експерт по проекта.

„Една от основните дейности на проекта е да констатира нагласите на институциите, които имат пряко отношение към въпросите за работа с деца от различни етноси. Проучването беше направено в рамките на 3 месеца – октомври, ноември и декември миналата година” – поясни доцент Емил Бузов. Той уточни, че фокусът на изследването, което е проведено предварително в 25 плевенски училища, е при децата от началния курс на обучение 1 – 4 клас. Първоначалният извод според него е, че липсват сериозни проблеми при този етап на обучение и те се появяват след 5 клас, където предметите са повече, средата е друга, навлизат повече учители и самата институция не е готова да приема децата с различе , най вече ромски етнически произход.

Предстои работата по проекта да завърши с организиране на кръгла маса, в която ще вземат участие учители, родители и студентите от Педагогическия колеж – Плевен.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация