film izle

Млад мъж вдига параклис в собствения си двор в село Ласкар

Сподели

Да построи параклис в собствения си двор в плевенското село Ласкар е решил плевенчанинът Бойко Бетов, научи „BG Север“. Вече има одобрен проект и се е сдобил с необходимите разрешителни за строеж. Божият храм ще е разположен на 50 кв. метра площ, камбанарията е с височина над 7 метра. Първата копка с благословията на плевенски свещеник и участието на жителите на селото ще бъде направена на светлия християнски празник Благовещение на 25 март т. г.

Богоугодната идея на Бойко дошла, след като сънувал, че в двора му се издига голяма бяла църква. „Параклисът ще е отворен за всички жители и гости на Ласкар и околните села. Хората тук са силно вярващи, а няма къде да се помолят и да запалят свещичка, затова реших да им направя този жест единствено от благородни подбуди“, твърди Бетов.

В село Ласкар никога не е имало църква. Преди повече от 10 години тържествено с участието на високопоставени служители на Община Плевен била направена първа копка за изграждане на параклис на общинска земя, но всичко приключило до там.

Строителството на параклиса Бойко Бетов ще финансира със собствени средства, но ще разчита и на дарения. За целта е разкрита банкова сметка на името на майка му:

ПИБ АД – гр. Плевен
IBAN: BG18FINV91502016517088
Титуляр: Елка Асенова Бетова

Телефоните за контакт са:

0898631532 – Бойко Бетов;
0898610044 – Елка Бетова.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация