Маша Мескин напусна галерия Дарение „Колекция Светлин Русев“

Дългогодишната директорка на ХГ Дарение „Колекция Светлин Русев“ в Плевен Мария (Маша) Мескин официално обяви оттеглянето си от поста. Това тя направи пред колегите си от общинската администрация на днешния седмичен брифинг в общината. Маша Мескин ръководеше дейността на културната институция в продължение на повече от 24 години.

„Признавам си, че не успях да убедя Маша да продължи да бъде този стожер на духовността и да е един от крайъгълните камъни на духовния живот в Плевен”, призна кметът Георг Спартански. Той сподели, че познава Маша Мескин повече от две десетилетия и изрази надежда, че Плевен ще може да разчита и занапред на нейното експертно мнение и участие в културния живот.

Заедно с букет кметът връчи на галеристката почетния знак на Община Плевен за заслугите й в областта на културата и изкуството в града.

„Аз, като знам на кого се дава този знак, се чувствам твърде поласкана и малко ми е неудобно. Макар че не съм от Плевен, моят живот мина тук. Аз 40 години отдадох на този изключително важен сектор – културата, сподели Мескин. Според нея най-голямо внимание през годините е получила от настоящия екип на общината и кмета Спартански. Маша Мескин е категорична, че няма да спре да работи за светлината на българския дух, защото това е нейното верую.

%d bloggers like this: