film izle
24 февруари 2019, 12:48 няма коментари

Филиз Хюсменова: Постигнахме това, което нашата партия не е реализирала досега на европейско ниво

Предстоящите избори бележат политическия живот и дневен ред във всички европейски страни. Те са толкова съществени, защото Европа, а и България, са изправени пред предизвикателства, чиито сложни отговори ще дават новият Европейски парламент и новата Европейска комисия. Това сподели пред плевенски журналисти в Брюксел евродепутатът Филиз Хюсменова, ръководител на групата на ДПС и зам.-председател на групата на Алианса на либералите и демократите в европарламента. Бъдещето на Европейския съюз и основния въпрос – остава ли ЕС обединен и все така солидарен, продължава ли да се развива върху ценностите, които го създадоха, или ще имаме Европа на популизма, на национализма и протекционизма, са основните теми в момента, смята Хюсменова.

Филиз Хюсменова даде висока оценка за работата на евродепутатите от ДПС: „Ние свършихме добре работата си тук в Европейския парламент. Постигнахме това, което нашата партия не е реализирала досега на европейско ниво. Работихме със знания, с натрупан опит и най-важното – работихме със съзнанието за отговорността ни пред всички членове и симпатизанти на ДПС, които са ни изпратили тук”. Според данни от последния мониторинг, четиримата евродепутати от ДПС се нареждат в първата петица сред българските евродепутати по активност, дейности и работа, която вършат в Европейския парламент.

Темите, които се разглеждат в Европейския парламент, като миграция, търговски споразумения, Брекзит, са сред въпросите, от които европейските граждани определено се интересуват, те са близо до тях, вълнуват ги и са в дневния ред и на политическия живот в България, коментира Хюсменова, като допълни, че 2018-а е била годината, в която в нашата страна са били популяризирани най-много новини, свързани с Евросъюза чрез гостите, посетили европейските институции и събитията, организирани в рамките на председателството на страната ни на Съвета на ЕС, с цел българските граждани да усетят ползите за страната от членството ни в Евросъюза.

Плевенските журналисти бяха на двудневно посещение в Брюксел по покана на евродепутата Филиз Хюсменова и по инициатива на народния представител на ДПС от плевенския избирателен район Велислава Кръстева. Те имаха възможност да посетят европарламента в Брюксел и да се запознаят отблизо с работата му преди предстоящите през месец май избори за нов Европейски парламент, както и с възможностите, които дава пресцентъра на институцията за подпомагане работата на журналистите  при отразяване на парламентарните събития. В свободното време групата имаше възможност да разгледа и част от забележителностите на Брюксел.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация