Спартански притеснен от идеята за шествие на 3 март с най-дългото знаме

„Патриотизма първо трябва да го имаш в сърцето и главата си, а външният показ понякога граничи с нещо друго. Всяка една патриотична инициатива трябва да е и умно направена”, заяви на седмичната оперативка с ръководството на Община Плевен кметът Георг Спартански по повод заявлението на Миглена Цанова за организиране на шествие от площад „Възраждане” до Панорамата с най-дългото българско знаме. Проявата се организира на 3 март, след официалната церемония за празника и в нея според писмото на Цанева освен децата на Плевен щели да вземат участие военнослужещи от Плевенския гарнизон. Участието на военните от Единния център за начална подготовка според кмета е под съмнение и той възложи на подчинените си да проверят информацията. По думите му напоследък има едно състезание между общините – кой ще извади по-дълго знаме, кой ще направи по-дълго шествие, кой ще направи по-голямо „чудо на чудесата”, което е признак на комплексарщина. Според Спартански патриотизмът не трябва да се измерва с количествени критерии, показатели и стойности.

„Не съм против гражданските инициативи и подкрепям всяка такава. Доказателство е, че за поредна година съм дал съгласие сдружението „Рицари без броня” да направят граждански празник пред Панорамата, както го правят всеки следобед на 3 март през последните 2 – 3 години. Нямам против Младежкия парламент да организират техен празник на Каскадата. Нямам против и да се направи шествие с това знаме, но съм притеснен, вместо да изпишем вежди да не извадим очи.”

 

4 thoughts on “Спартански притеснен от идеята за шествие на 3 март с най-дългото знаме

 • 2 март, 2019 г. в 19:43
  Permalink

  А как освободена Миглена Цанова от БНА?Много неща ще излзят за тази особа скоро!

 • 1 март, 2019 г. в 14:20
  Permalink

  А притеснен ли е от това,че последните 20 години Плевен е дупка?

 • 27 февруари, 2019 г. в 22:35
  Permalink

  Спартански лъже! Нека да покаже заявлението от Миглена Цанова за да ме опровергае!

 • 27 февруари, 2019 г. в 22:33
  Permalink

  Аз патриотизмът го имам в главата си! За разлика от безродници, които се кланят във всички посоки за да добавят към банковата сметка!

Коментарите са затворени.