film izle

“Заедно в час” организира информационна среща в Плевен

До 15 април организацията търси професионалисти от различни сфери, които искат да станат учители

Какво означава да работиш за значима кауза като образованието? Как преподаването на ученици развива личностните умения на учителя? Какви възможности предлага програмата на фондация “Заедно в час” и как организацията работи за равен достъп до качествено образование за всяко дете в България?

Това са част от въпросите, които ще бъдат обсъдени на информационната среща “Ти си ключът за Плевен” на 5 март от 18:30 часа в ЦПЛР – ЦУТНТ, Плевен, на ул. Дойран 79. Събитието се организира от “Заедно в час” – организация, която търси, подбира, обучава и подкрепя хора от различни професионални сфери, които искат да работят като учители за период от най-малко две години и да станат дългосрочни поддръжници на каузата за качествено образование в България. Учителите от програмата на “Заедно в час” работят в различни региони, сред които и Плевен, и в училища, в които учениците показват резултати, под средните за страната.

До 15 април „Заедно в час“ набира кандидати за деветия випуск участници в програмата си за професионално и лидерско развитие, които ще преминат интензивно обучение, а от 15 септември ще започнат да работят като учители.

В момента в регион Плевен преподават шестима учители от програмата на „Заедно в час“ в пет населени места.

Целта на срещата е да запознае присъстващите с програмата за професионално и лидерско развитие на “Заедно в час”, която включва както обучения, квалификация и подкрепа за работа като учител, така и развиване на ключови професионални умения, необходими за разнообразни сфери. На събитието ще се дискутира още как всеки ученик в България да получи качествено образование и каква е ролята на всеки един от нас в това. Какво означава да работиш за кауза и как протича денят на един учител ще разкажат от първо лице възпитаници на програмата на “Заедно в час”.

Събитието е със свободен вход и предварителна регистрация на https://bit.ly/2tN55RP.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация