film izle
28 февруари 2019, 16:06 няма коментари

Осъдиха частен съдебен изпълнител за престъпление по служба

По обвинение на Окръжна прокуратура-Плевен, осъдиха частен съдебен изпълнител от гр. Плевен за престъпление по служба и документно престъпление.

И. К. е признат за виновен в това, че през периода от 01.06.2016 – 27.06.2016 г. в гр. Плевен, при условията на продължавано престъпление, в качеството му на длъжностно лице по смисъла на чл. 93, т. 1, б „б“ от НК, заемащо отговорно служебно положение – частен съдебен изпълнител с район на действие Окръжен съд – Плевен не изпълнил служебните си задължения съгласно ГПК при извършване на действия по изпълнително дело, като определил по-ниска от законово допустимата цена за публична продан на недвижим имот, с цел да набави за взискателя по изпълнителното дело облага, от което е могло да настъпят немаловажни вредни последици – престъпление по чл. 282, ал. 2 вр. с ал. 1 от НК и му е наложено наказание 3 години лишаване от свобода. Осъден е и затова, че на 16.06.2016 г. в гр. Плевен, като частен съдебен  изпълнител съзнателно се ползвал от преправен частен документ – заключение за справедлива пазарна оценка на имот, дадено по друго изпълнително дело, като от него за самото съставяне не може да се търси наказателна отговорност – престъпление по чл. 316 вр. с чл. 309, ал. 1 от НК и му е наложено наказание 10 месеца лишаване от свобода.

На същия е определено едно общо най-тежко наказание в размер на 3 години лишаване от свобода с 4 години изпитателен срок.

Срещу същия частен съдебен изпълнител Окръжна прокуратура – Плевен е внесла обвинителен акт в съда и за друго престъпление.

Присъдата подлежи на обжалване пред Апелативен съд – гр. София.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация