film izle

Поредните нередовни шофьори – пияни и без книжки, спипаха полицаите

На 2 март 2019 година в 02,10 часа в град Плевен на улица „Хаджи Димитър“ при проверка с техническо средство е установено, че 32-годишен управлява лек автомобил „Алфа Ромео 166“ с 2,33 промила алкохолна концентрация. На нарушителя е съставен акт по ЗДВП и е издаден талон за медицинско изследване. 32-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Образувано е бързо производство по чл. 343 „б“, ал. 1 от НК. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Плевен. Продължава работа разследващ полицай.

На 3 март 2019 година около 18.10 часа в град Кнежа по улица „Опълченска“ е проверен водачът на „Фолксваген  Голф“ – 62-годишен местен жител. Алкотестът е показал, че шофира с 1.71 промила алкохолна концентрация. Съставен е акт и е издаден талон за изследване. 62-годишният е задържан за срок до 24 часа по Закона за МВР. Уведомен е прокурор. По случая е образувано бързо производство  за извършено престъпление по чл. 343 „б“, ал. 1 от НК. Работата продължава.

На 3 март 2019 година около 16.10 часа в село Сухаче при проверка е установено, че 55-годишен от село Беленци, област Ловеч управлява „Опел Корса“ без свидетелство за управление на МПС. Нарушението е в едногодишния срок от наказването по административен ред за управление без СУМПС, с влязло в сила наказателно постановление на 1 март 2019 година. Уведомен е прокурор от РП – Червен бряг. Образувано е бързо производство за извършено престъпление по чл. 343 „в“, ал.2 от НК. Работата по случая продължава.

На 4 март 2019 година в 16:15 часа в хода на специализирана операция в село Рупци е проверен лек автомобил „Мерцедес“.  При извършената проверка на водача – 64-годишен от Червен бряг, е установено, че управлява МПС в срока на заповед за прилагане на принудителна административна „временно отнемане на СУМПС до решаване на въпроса за отговорността, но не повече от 18 месеца“. Уведомен е дежурен прокурор при РП – Червен бряг. По случая е образувано бързо производство за престъпление по чл. 343 „в“, ал. 3 от НК. Работата по случая продължава разследващ полицай.

          

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация