film izle

Румен Петков стана член на Международния комитет за честване на 75-годишнината от победата във Великата отечествена война

Председателят на ПП АБВ Румен Петков стана член на Международния комитет за честване на 75-годишнината от победата във Великата отечествена война и взе участие в заседанието на комитета.

Анатолий Торкунов и Румен Петков

По време на заседанието той разговаря с Александър Чубарян, ръководител на Институт „Освобождението на Европа от нацизма“ към Руската академия на науките, Йорг Морре – директор на германо-руския музей „Берлин-Карлсхорст“. Карлсхорст е освободена територия от Съветския съюз и крах на групата армии – „Център“. Морре отправи покана към Петков да посети музея. В рамките на събитието Румен Петков разговаря и  със Свен Холцмарк от Норвежкия институт по отбранителни изследвания.

Петков се срещна и с дългогодишния директор на МГИМО Анатолий Торкунов. Като подарък от Петков той получи патриотичния календар, изработен по идея на АБВ-Младежи, и писалка, посветена на 140 години от установяването на дипломатически отношения между България и Русия. Торкунов през последните 15 години е несменяема водеща фигура във външната политика на Русия и член на всички президентски комитети по външна политика. През септември той ще гостува у нас по покана на Румен Петков.

В Комисията участват представители на прибалтийските държави, Франция, Германия, Украйна, Италия. Италианският представител е зам.-председател на Атлантическия клуб на Италия – проф. Джулио де Робертис.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация