film izle

Представят в Плевен най-големия в света Исторически парк край Варна

Най-големият и първи по рода си Исторически парк в света отваря врати на 22 юни 2019 г. във Варна. В Плевен ще се състои публична среща и представяне на проекта на 18.04 в Арт център Плевен 83, Градска градина, ул. „Дойран“ от 18:00 ч. до 19:00 ч.

„Исторически парк“ е проект за представяне на уникални културно-исторически ценности от световна значимост, случили се до 10 000 години назад по български земи, превръщайки го в най-големия атракцион от този тип в света и в абсолютна революция в културно-историческия туризъм. Исторически парк се изгражда на площ от над 500 дка край село Неофит Рилски, област Варна.

За презентацията е нужен JavaScript.

Заповядайте на представянето, за да научите:

  • Защо най-голямата инвестиция от този тип в Европа се случва в България?
  • Какво е бъдещето на културно-историческия туризъм по света и как ние, българите, можем да спечелим от него?
  • Как може българската общественост  да участва и спечели от Исторически парк?

Участието е безплатно и е само с предварително записване поради ограничени места в залата.

Презентацията ще се води от идеолога и основен двигател на проекта –  Ивелин Михайлов.

За записвания: попълнете формата за регистрация или позвънете на 0877496679 – Генади Георгиев.

Повече за проeкта: www.ipark.bg
Facebook: https://www.facebook.com/HistoricalPark.BG
YouTube канал: https://www.youtube.com/channel/UC17h1IoNyOlWXsUe-Ffg6mg

Демо видео

Замислен като мащабен комплекс, разположен в завършения си вид на над 500 декара площ на 33 км от град Варна, Исторически парк предлага на българските и чуждестранни посетители интерактивно пътуване до 10 000 години назад във времето през петте епохи на човешката цивилизация. На място ще бъде пресъздадено развитието ѝ, случило се по нашите земи от епохата на халколита и неолита, през славната история на траките и Рим, до разцвета на Първото и Второто българско царство.

Запълвайки нарастващото търсене за исторически забележителности в световен мащаб, Исторически парк ще разказва историята на посетителите си и чрез въвличането им в тематични занаятчийски курсове, исторически представления и филми, обучения в древни бойни и битови умения, конна езда, изложби и точни възстановки на обекти, предмети и начин на живот от миналото, както и традиционни ястия, места за настаняване и зони за отдих, детски кът и сувенирен магазин.

По създаването на Исторически парк се работи от над 8 години, а от момента на планирането досега са въвлечени над 4000 души специалисти във всяка област. Използваните материали са изцяло автентичните за епохите – камък, дърво, мрамор и керамика.

Атракционът се изгражда поетапно като се планира целият обект, в пълна функционалност, да бъде завършен през 2022 година. В момента тече изграждането на първата фаза – халколит, неолит и траки, и зона за почивка с езера, която ще бъде завършена до 22 юни 2019 г., когато Паркът ще отвори официално врати за посетители.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация