Гражданите алармират за тотална липса на осветление в парковите алеи на Кайлъка

Липсата на осветление по алеите на парк „Кайлъка” не само създава некомфортна обстановка, но и води до предпоставки за евентуални престъпления и безпокойсво в гражданите. Това обяви на пресконференция председателят на АБВ в Плевен Цветан Антов. От 1995 до 1998 година, според тогавашния кмет на Плевен и настоящ лидер на АБВ Румен Петков, е последният период, в който е светел участъкът на алеите от моста до езерото. След това, по думите на Петков, този участък е разграбен, пейките са потрошени, кабелите са извадени и са разрушени редица метални стълбове. Днес точно по това трасе, твърди Петков, има само една лампа, която премигва, а не свети.

Хората от АБВ са категорични, че областният управител на Плевен трябва да защити името на града и да спре практиката да влизат коли в парк „Кайлъка”. Редица граждани свидетелстват, че цялото трасе от „Двете сърнета” до тенискортовете и нагоре е като паркинг. Факт е, че на входа на парка има бариера, на която „виси наш съгражданин срещу ниско заплащане” и е от групата по посрещане на колите, като им казва „заповядайте”.
Областният управител, според Румен Петков, трябва да даде ясен отговор на въпросите кога „Кайлъка” ще бъде само за пешеходци и велосипедисти и кога в парка ще има осветление. От АБВ заявиха, че ще изпратят официално писмо до областния управител, в което ще повдигнат и въпроса за все по-големия шум от големия брой увеселителни заведения в парка.

One thought on “Гражданите алармират за тотална липса на осветление в парковите алеи на Кайлъка

  • 21 април, 2019 г. в 19:54
    Permalink

    Няма пилот в самолета

Коментарите са затворени.

%d bloggers like this: