film izle

За Празника на Плевен: концерти, изложби, Нощ в музеите и още…

Кметът Спартански представи цялостната програма

Като великолепен фолклорен спектакъл определи кметът Спартански концертът на Северняшкия ансамбъл „Иван Вълев” и Пловдивския ансамбъл „Тракия” на 10 май в навечерието на празника на Плевен 15 май. Същата вечер е предвидено и празничното шествие на участниците в Третия национален студентски фестивал на медицинските университети на който ще се представят студенти от над 40 държави. По късно вечерта ще има светлинно шоу по повод 45години от създаването на Медицинския университет в Плевен.

На 11 май са проявите, свързани с нощта на музеите и плевенските галерии, а от 20,30 на площад „Възраждане” започва концертът на нашумялата българска група „Мери бойс бенд”.

На 12 май е предвиден спектакълът на Плевенския драматично-куклен театър „Иван Радоев” „Актьорите на Плевен”, от 20,30 часа, отново на площад „Възраждане”.

Много атрактивен концерт се очертава на 13 май на група „Дестини”, която според кметът е българската „Бондс”. На следващия ден е концертът на една от младите български звезди Рут Колева.

15 май ще започне с празнично шествие, тръгващо от площад „Стефан Стамболов” пред театъра  и преминаващо в тържествен марш през централния градски площад „Възраждане” и извършване на тържествен ритуал. Ще отбележим и 55-та годишнина от първия договор за дружба и сътрудничество между Плевен и Ростов на Дон с концерт на ростовски ансамбъл „Донско сияние” и фотоизложба в Историческия музей „Съвременен Ростов”. Празничната програма ще продължи с група „Тейкин хед”, а финалът ще поставят група „Легендите”. Накрая мощни фойерверки ще озарят нощното небе на празничен Плевен около 23 часа.

За празниците са поканени представители на 11 побратимени на Плевен градове. Все още не може да се потвърди колко от тях ще дойдат, тъй като много от тях също провеждат Евроизбори и кампании и имат своите професионални задължения, свързани с изборите. До този момент са потвърдили делегациите от Ростов на Дон и най-младият ни партньор Плоцк.

Пълната програма с проявите по повод празника на Плевен 15 май гражданите могат да видят и на официалния сайт на община Плевен.

Ето и пълната програма за Празника на Плевен:

8 май
16.30 ч Регионален исторически музей – Изложба „С духа на Апостола”

9 май
18.00 часа, Арт Център – Изложба живопис на Стилиян Атанасов

10 май

18.30 часа, площад „Възраждане” – Празнично шествие и представяне на участниците в Трети национален студентски фестивал на медицинските университети
20.30 часа, площад „Възраждане” – Концерт на Северняшки ансамбъл „Иван Вълев” – Плевен и Ансамбъл „Тракия” – Пловдив
22.00 часа, Параклис-Мавзолей „Св. Георги Победоносец” – Светлинно шоу по повод 45 години от създаването на МУ-Плевен

11 май – Нощ в музеите
17.30 часа – ХГ Колекция „Дарение на Светлин Русев”
18.00 часа – ХГ „Илия Бешков
18.30 часа – Панорама „Плевенска епопея 1877”
19.00 часа – Арт Център
19.30 часа – Регионален исторически музей
20.00 часа – Творителница „О’писменехъ”

20.30 часа – площад „Възраждане” – Концерт на група „Мери Бойс Бенд”

12 май
20.30 часа, площад „Възраждане” – „Актьорите на Плевен” – спектакъл на ДКТ „Иван Радоев” – Плевен

13 май
18.00 часа, ХГ Колекция „Дарение на Светлин Русев” – Откриване постоянна експозиция керамика
20.30 часа, площад „Възраждане” – Концерт на инструментален квартет Destiny

14 май
18.00 часа, Арт Център – Награждаване на деца от Арт школа „Колорит”
20.30 часа, площад „Възраждане” – Концерт на Рут Колева

15 май
10.30 часа, площад „Стефан Стамболов” – начало на празнично шествие
11.00 часа, площад „Възраждане” – тържествен ритуал
11.20 часа, площад „Възраждане“ – Концерт с участието на танцова група „Северно сияние” от Ростов на Дон – Русия, Общински хор „Гена Димитрова” и ВГ „Арлекино” при читалище „Съгласие 1869”
12.30 часа, Регионален исторически музей – Откриване фотоизложба „Ростов днес” и изложба „55 години Плевен – Ростов на Дон”

Празничен концерт – площад „Възраждане”
20 часа – „Taking Heet“
21,30 часа – Група „Легендите“

Заря – 23.00 часа

има 2 коментара
  1. Въло Йончев каза:

    Къде са кебапчетата, маанетата, сергийте с дрънкулки, кюлоти, фусти, комбинизони и прочие гнусотии? Зеленогорски ша се разсърди и ша са разплаче така да му саботират Селския сбор дето ни натресе воглаве с тогавашния председател на Общинския съвет в Плевен. Шъ стане така, че наесен кохортата им Буковлък, Бала байр, Славяново, Бейски байр, Търнене-Дисевица тя ще ги саботира на местните избори дето ограничават гулая насред центъра на Плевен. На плевенчани селски сбор не им трябва. Нали този сбор го измислиха именно заради гласоподавателите от по-горе изброените географски местности.

  2. Ворошилов каза:

    Нищо ново. Дрътаци правят нещо за дрътаци

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация