film izle

Три културни събития ще се състоят в читалище „Съгласие 1869“ на 8 май

Сподели
Етикети

В навечерието на 11 май – Ден за почит на светите братя Кирил и Методий и професионален празник на библиотекаря, в НЧ „Съгласие 1869” ще бъде открита изложба „Гутенберг и славянската писменост“ на Центъра за славяно-византийски проучвания „Проф. Иван Дуйчев“. Ще бъде представена и книгата „Опис на ръкописите на плевенското читалище „Съгласие 1869”. Събитието е на 8 май, сряда, в 17,30 ч. във фоайето на Читалището. Очаква се да присъства проф. Аксиния Джурова, която е един от авторите на книгата.

Поздрав за всички гости ще бъде и предпремиерата на песента „На Плевен с любов” в изпълнение на вокална група „Арлекино” при НЧ „Съгласие 1869”. Преди дни децата записаха песента в студиото на Максим Горанов. Текстът е на Надежда Захариева, музиката – на Хайгашод Агасян. Поводът за създаване й е 150-годишният юбилей на читалище „Съгласие”, а официалната премиера ще е за празника на Плевен 15 май.

Малко по-късно – в 19 часа, в зала „Емил Димитров” започва концертът на Общински Хор „Гена Димитрова“, посветен на 9-ти май.
Под диригентството на Анелия Дечева и клавирния съпровод на Мариана Мирчева ще чуем руски песни от военните години и от филмите “В бой идут одни старики”, “Новые приключения неуловимых”, “Два бойца”, “Белорусский вокзал,” и много други.

Билети: на Касата на Читалището, цена – 4 лв.
Телефони за информация: 064-82-42-42, 064-80-67-88

 

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация