Спектакъл „Актьорите на Плевен“ подготвят за празника на града

За първи път трупата на ДКТ „Иван Радоев“ ще представи спектакъл на площад „Възраждане“. Инициативата е в рамките на празниците на Плевен и 100-години професионален театър в града ни. Досега актьорите са играли, в експозиционните зали и в двора на Регионален исторически музей, по повод европейската нощ на музеите.

Тази година за любителите на Мелпомена те ще представят „Кабаре“ с режисьор Ива Николова и водещи Екатерина Стоянова и Адриан Филипов. Близо 20 изпълнители имат различни творчески, индивидуални и групови, задачи: скечове, песни, танци и време за реклама.
Много забавление, смях и приятни изненади ще има за всеки, който дойде на представлението, обяснява режисьорът Ива Николова.
„Най-трудно се играе на открита сцена, няма декори и ти оставаш сам под светлините на прожекторите. Никой не вижда, че зад всяка импровизация стои много труд и репетиции“, споделя Генадий Николов – един от „тримата тенори“.
А Сергей Константинов е категоричен, че ако играе лебед, то трябва да е отлично подготвен и да бъде на ниво.
Адриан Филипов отправя покана към плевенската публика и е убеден, че зрителите ще останат доволни.
Няма малка или голяма роля, всяко едно представление е отговорно и то трябва да бъде изпълнено перфектно. В това са убедени всички актьори на ДКТ „Иван Радоев“ , които носят славата на Плевен не само в страната, но и в чужбина.

Спектакълът е на 12 май от 20.30 часа на площад „Възраждане“.

%d bloggers like this: