film izle

Студентски фестивал на художественото творчество се провежда в Плевен (видео)

В годината на 45-годишния си юбилей Медицински университет – Плевен е домакин на Третия национален студентски фестивал на медицинските университети в страната, който се провежда под мотото под мотото „Духовност и творчество“. Фестивалът е под патронажа на клета на Община Плевен Георг Спартански и е част от програмата, посветена на Празника на Плевен.

Вчера студентите дефилираха на площад „Възраждане“, загатвайки за програмата, която ще представят днес на сцена. Специална изненада за участниците във фестивала и гостите на града беше уникално светлинно шоу и заря на Параклис-мавзолей „Свети Георги Победоносец“ 1907.

Ректорите на Пловдивския, Варненския и Плевенския медицински университети с кмета на Плевен

За Празника на Плевен: концерти, изложби, Нощ в музеите и още…

Днес стартира основната програма на художествения форум, който ще се проведе в две части, всяка от които съдържа 12 изпълнения – танцови, хорови и солови. Сред чуждестранните хорови участия се открояват Госпъл хор, Непалски състав и Боливуд група. Фестивалът ще закрие популярният хип хоп изпълнител Атанас Колев, полуфиналист в X Factor, който е студент по медицина във Варна.

Входът на фестивала в Читалище „Съгласие 1869“ е свободен за всички желаещи да се потопят в уникалната атмосфера на международния празник на студентското художествено творчество.

Националният студентски форум привлича в Плевен над 150 представители на академичната и студентската общности от всички медицинските висши училища в цялата страна. Най-многобройни са студентите-участници от медицинските висши училища във Варна и Плевен – по 31 български и чуждестранни изпълнители и танцьори, следвани по брой от 27 участници от Медицинския факултет към Тракийски университет – Стара Загора и 26 от Медицински университет – Пловдив, като 21 студенти ще представят Медицински университет – София.  Висшето училище в Плевен ще изненада своите гости с тържествените изпълнения на Университетски хор от студенти и преподаватели, с които ще се открие фестивала под диригентството на г-жа Ваня Делийска, заслужил гражданин на Плевен. Хорът ще вземе участие в официалната част на художествения форум, посветена на 11 май, денят, в който Българската православна църква почита делото на Светите братя Кирил и Методий.

 

 

 

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация