film izle

Над 150 студенти медици представиха музика от цял свят на една сцена в Плевен

В годината на 45-годишния си юбилей Медицински университет /МУ/ – Плевен, е домакин на Третия национален студентски фестивал на медицинските университети в страната. В два поредни дни – 10 и 11 май, градът ни е международна сцена на студентското художествено творчество. Днес сред гостите на фестивалния концерт в читалище „Съгласие 1869“ бе и председателят на Общински съвет – Плевен Мартин Митев. Той поздрави лично ректора на МУ – Плевен, проф. д-р Славчо Томов за невероятната инициативата и аплодира изпълненията на студентските състави на читалищната сцена.

Студентски фестивал на художественото творчество се провежда в Плевен (видео)

За презентацията е нужен JavaScript.

Вчерашният концерт започна със специален поздрав към всички участници от страна на домакините от Медицински университет – Плевен. Университетски хор от студенти и преподаватели с диригент  Ваня Делийска, заслужил гражданин на Плевен, откриха фестивалната програма с тържествени изпълнения, в които се включи и лично ректорът на вуза проф. д-р Томов. След това на сцената прозвучаха българска народна музика, невероятно госпъл изпълнение от студенти на Медицинския университет в Пловдив, непалски ритми, изпълнения на Боливуд група. Част от фестивала тази година е хип хоп изпълнителя Атанас Колев, полуфиналист в X Factor, който е студент по медицина във Варна.

Третия национален студентски фестивал на медицинските университети събар тази година в Плевен над 150 представители на академичната и студентската общност от всички медицински висши училища в цялата страна.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация