film izle

Кристина Манчева от НУ „Хр. Ботев“ е победител във финалния кръг на БУКВОПЛЕТ

Кристина Манчева, ученичка от 2 клас на НУ „Христо Ботев“ – Плевен, се класира на 1 място  като победител във финалния кръг на кампанията БУКВОПЛЕТ.  Достойно представи училището и Виктория Андронова.

Двете момичета от НУ „Христо Ботев“ – Плевен се състезаваха с 28 участници от град Плевен и получиха възможността за участие във финалния кръг.

Победителите от 12 български града (Русе, Варна, Пловдив, Свиленград, Плевен, Видин, Велико Търново, Добрич, Панагюрище, Пазарджик, Велинград и Стара Загора), общо 24 второкласника, се срещнаха на 12 май 2019 г. от 10:00 ч. в гр. Русе за Националния финален кръг на кампанията БУКВОПЛЕТ в оспорвано съревнование по правопис на български език.

Победителите бяха наградени от Дистрикт управителя на Асоциация на Лайънс клубовете Дистрикт 130 България – г-н Веселин Георгиев.

За всички деца бяха осигурени много награди и грамоти за участие, а победителите получиха: за 1 място – 500 лв., 2 място – 300 лв. и 3 място – 200 лв.

Грамота за участие получи и НУ „Христо Ботев“ – Плевен, с достойно представилите се две участнички.

Двете участнички от НУ „Христо Ботев“, гр. Плевен бяха подкрепени с присъствието на дами от Лайънс клуб Огледало – Плевен.

Още на 11 май бе организирана разходка за децата и родителите им по центъра на гр. Русе и посещение на Природо-научен и исторически музей. Нощувката и вечерята за децата, както и много забавления, бе осигурена от Лайънс клуб Огледало – гр. Плевен с президент – г-жа Мариета Павлова.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация