film izle

Честит празник, Плевен!

Днес Плевен отбелязва своя празник. Той се чества от 2001 г. съгласно Решение 287 на Общинския съвет от 15 март с. г. С него се възстановява Пролетният плевенски панаир, който се провежда през третата седмица на май.

Празничната програма днес ще започне с празнично шествие, тръгващо от площад „Стефан Стамболов” пред театъра  и преминаващо в тържествен марш през централния градски площад „Възраждане” и извършване на тържествен ритуал. Ще отбележим и 55-та годишнина от първия договор за дружба и сътрудничество между Плевен и Ростов на Дон с концерт на ростовски ансамбъл „Донско сияние” и фотоизложба в Историческия музей „Съвременен Ростов”. Празничната програма ще продължи с група „Taking Heet“, а финалът ще поставят група „Легендите”. Накрая мощни фойерверки ще озарят нощното небе на празничен Плевен около 23 часа.

За празниците са поканени представители на 11 побратимени на Плевен градове. Все още не може да се потвърди колко от тях ще дойдат, тъй като много от тях също провеждат Евроизбори и кампании и имат своите професионални задължения, свързани с изборите. До този момент са потвърдили делегациите от Ростов на Дон и най-младият ни партньор Плоцк.

ПРОГРАМАТА:

10.30 часа, площад „Стефан Стамболов” – начало на празнично шествие
11.00 часа, площад „Възраждане” – тържествен ритуал
11.20 часа, площад „Възраждане“ – Концерт с участието на танцова група „Северно сияние” от Ростов на Дон – Русия, Общински хор „Гена Димитрова” и ВГ „Арлекино” при читалище „Съгласие 1869”
12.30 часа, Регионален исторически музей – Откриване фотоизложба „Ростов днес” и изложба „55 години Плевен – Ростов на Дон”

Празничен концерт – площад „Възраждане”
20 часа – „Taking Heet“
21,30 часа – Група „Легендите“

Заря – 23.00 часа

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация