film izle

Институтът по пътна безопасност награди победителите в олимпиадата

Сподели
Етикети

В зала „Катя Попова” днес официално бе закрита започналата през февруари олимпиада по пътна безопасност „Стани безопасен на пътя с Ай енд Джи Брокерс”. Събитието беше проведено по инициатива на Института по пътна безопасност /ИПБ/ в партньорство с Община Плевен, МОН и „Ай енд Джи Брокерс”.

400 деца от плевенските училища се включиха в олимпиадата и почти всички се справиха за „отличен”, обяви водещият Богдан Милчев от ИПБ. По думите му журито е било изключително затруднено да определи 50-те най-добре представили се деца от Плевен.

С огромно безпокойство Милчев обяви, че всяка година в България по пътищата загиват между 600 и 700 човека.

„Затова Институтът по пътна безопасност е разработил една иновативна нова програма, която се нарича „Мисия нула” и има за цел да промени традиционния подход и да промени средата. Само тогава 7 милиона българи ще променят поведението си. Обратният подход – да глобяваме, наказваме и контролираме всеки един от вас, е абсолютно порочен. Той е стигнал дъното, от което ние повече не можем да падаме в жертва.”

Милчев е убеден, че в Плевен има много достойни хора, които се включват в тази „мисия нула”, и първите двама от тях са директорът на НУ „Христо Ботев” Цветелин Горанов и началникът на РУО – Плевен Албена Тотева, които са отличени с почетния знак на ИПБ.

На първо място в олимпиадата по пътна безопасност е класирана седмокласничката Антония Стоянова от училище „Цветан Спасов”. Второто място остава за Диана Петрова от същото училище, а трети е Радослав Русев от училище „Валери Петров”. Водещият прочете имената на всичките 50 отличени участници, които получиха подаръци от Института по пътна безопасност.

Церемонията приключи с импровизирана анкета с кратки въпроси към децата, свързани с пътната безопасност.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация