Министър Банов в Плевен: До дни ще обявим кога започва ремонтът на Театъра

Министърът на културата Боил Банов се срещна в Плевен с ръководството на Общината и директора на Драматично-кукления театър „Иван Радоев“. Основната тема на разговора между министър Банов, кмета Георг Спартански, заместник-кмета Стефан Милев и директора на театъра Васил Василев е била предстоящият ремонт на сградата на театъра.

След срещата Боил Банов каза: „Изключителен е театърът в Плевен и като художествена стойност, и като сграда. Много важно е да го съхраним и подготвим за бъдещето. Досега сто години е давал своя принос за развитието на културата и духа на града, поне още толкова трябва да подсигурим, за  да продължава да дава“. В посока на ремонта той поясни, че много скоро всичко ще е ясно, има още някои стъпки, които трябва да се предприемат, но Общината има желание да съдейства и помага, а директорът Васил Василев се справя много добре и с художествената част, и с поддръжката, и с визията си за сградата. Банов е категоричен, че до две-три седмици ще бъде обявено кога започват ремонтните дейности. Стиснахме си ръцете, всичко ще бъде в интерес на обществото, категоричен бе министърът.

Банов направи обиколка и разгледа салона и залите. Той  сподели, че познава театъра и за него е голямо удоволствие да идва тук, а сградата и сцената са най-хубавите в страната.

Министърът използва идването си в Плевен в навечерието на 24 май да поздрави културните институти и пожела успех на започващия конкурс за млади оперни певци „Гена Димитрова“, като подчерта, че министерството ще продължи да го подкрепя, както и всичко, което се случва в Плевен. Той изтъкна и приноса на Общината, която подкрепя и инвестира в културата на града.

One thought on “Министър Банов в Плевен: До дни ще обявим кога започва ремонтът на Театъра

  • 17 май, 2019 г. в 09:04
    Permalink

    В Плевен идвал… Явно на „Ало, Банов съм!“ са му малко софийските парички. А и директорчето ще се облажи-нека, все пак трябва да плати глобата за скобата на буса! Хахахаах!

Коментарите са затворени.

%d bloggers like this: