film izle

Студент от Индия победи в състезанието по български език в МУ – Плевен

В навечерието на 24 май – Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост – Медицински университет – Плевен (МУ-Плевен) проведе традиционното състезание за чуждестранни студенти «Аз владея български език». То се организира всяка година от преподавателите по български език към Департамента за езиково и специализирано обучение, за да бъдат оценени и възнаградени усилията на чуждестранните студенти за овладяване на българския език. Състезанието се провежда в два кръга: първият е във формат представяне на участниците и диалог «Лекар-пациент», а вторият – българска граматика и медицинска лексика.

Тази година в състезанието взеха участие чуждестранни студенти по «Медицина» в 4 курс с отличен успех по български език:  Джелилат Карийм,  Намрата Томас,  Баргав Вора,  Лайла Калан,  Шерин Съни , Свикрити Шарма и  Найна Джонсън. Всички те показаха завидни познания по български език пред журито от преподаватели в състав:  председател –  ст. пр. Адорея Бенева  и членове  – ст. пр. Красимира Къндева  и  пр. Стелиян Пенков. За отличното си представяне всички те бяха наградени с грамота, речник и подаръчна чанта.

За първенец в класирането бе обявен Баргав Вора, студент в 4 курс по „Медицина“, гражданин на Индия, който ще бъде удостоен с приза „Отлично усвояване на български език от чуждестранен студент 2019“. Той ще получи наградата си лично от ректора на висшето училище проф. д-р Славчо Томов на заседание на Академичен съвет по повод на 24 май.

 

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация