Започна ремонтът на Камерна зала „Пан Бурянин“ в Драматично-куклен театър „Иван Радоев“

Започна ремонтът на Камерна зала „Пан Бурянин“ в Драматично-куклен театър „Иван Радоев“, съобщават от там. Финансирането е със средства на театъра, каза директорът Васил Василев и обясни, че предстоят много изненади. Целта е да се направи едно по-приятно и по-уютно място за камерни представления и за  детски спектакли.  От създаването й, през 80-те години на миналия век, това е първият цялостен ремонт на залата. Тя ще бъде напълно обновена, предстои да бъдат изградени нова сцена и подиум, а за комфорт на публиката местата ще бъдат намалени от 80 на 60. Стените ще бъдат боядисани с цветове, съобразени с общата визия на театъра. Очаква се до 14 юни обновената камерна зала да посрещне първите зрители.

От 4 юли Драматично-куклен театър „Иван Радоев“ ще бъде домакин на второто издание на фестивала за куклен театър „Шарено петле“.

Както обяви  преди дни министърът на културата Боил Банов при посещението си в Плевен, в скоро време предстои цялостен ремонт на сградата. Тази година ДКТ „Иван Радоев“ отбелязва 100 години професионален театър в града ни.

 

%d bloggers like this: