film izle

Галерия „Бешков“ е домакин на регионалното издание на конкурса „Алианц България“

Творбите ще се събират до 30 май включително

Художествена галерия „Илия Бешков“ – Плевен за четвърти път е домакин на Регионалното издание на VII Национален конкурс Алианц България за живопис, скулптура и графика.
Творбите ще се до 30 май включително, журирането ще бъде на 31 май, а откриването – на 6 юни от 18 ч. в галерия „Бешков“.

Националният конкурс „Алианц България за живопис, скулптура и графика“ има за цел предоставянето на нови възможности за българските художници да покажат пред публика свои творби. По такъв начин ще се стимулират техните творчески импулси за създаването на нови художествени произведения и ще се обогати съкровищницата на съвременното българско изкуство.
ФОРМА НА ПРОЕКТА: В продължение на две календарни години 2019- 2020, на територията на страната съвместно с регионалните групи към СБХ се провеждат поредица от регионални изложби в градовете – Велико Търново, Бургас, Плевен, София, Пловдив и Варна. Във всеки град се назначава определено от Алианц България жури, което присъжда по три награди, съответно по една в разделите живопис, скулптура и графика. В края на 2020 г. в гр. София се провежда заключителна изложба-конкурс, по време на която официално се връчват Големите награди на Алианц България за живопис, скулптура и графика. Всички наградени и номинирани автори от шестте регионални изложби участват във заключителната изложба – конкурс Алианц България за живопис, скулптура и графика през 2020 г. в София.
ОРГАНИЗАТОР: Проектът се организира от АЛИАНЦ БЪЛГАРИЯ със съдействието на Централното ръководство и на съответните регионални групи на СБХ. МЯСТО: Регионални представителни изложби – Градските галерии в съответния център на региона – Велико Търново, Бургас, Плевен, София, Пловдив, Варна.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация