film izle

Награждават участниците от Плевен в националната кампания „Имам бизнес идея“

Заключителното събитие на националната кампания „Имам бизнес идея“ ще се проведе на 6 юни 2019 г., четвъртък, в Плевен. То ще започне от 12.00 ч. в залата на ОИЦ – Плевен (ул. „Дойран“ 81А). Ще бъдат наградени участниците от област Плевен, съобщават от Областния информационен център (ОИЦ).

В онлайн конкурса се включиха шест видеоклипа, изпратени от ученици на възраст 14 – 18 години. Най-много харесвания събра бизнес идеята на Толя Георгиева от ДФСГ „Интелект“, следвана от тази на Кристиян Ганков от СУ „Д. Дебелянов“ в Белене. Само пет гласа по-малко получи представянето на екипа на СУ „П. Яворов“ – Василена Банчева, Далия Симеонова и Николай Колев. Виктория Сапунджиева от ПГРТО – Плевен, както и Станимир Събчев, Цветомир Събчев и Мария Луиза Найденова от ЦСОП – Плевен също се бориха за подкрепата на публиката и намериха своите привърженици. Бизнес идеите на младежите от нашата област се простират от иновативните стелки за обувки през отглеждането на селскостопански насаждения и кооперирането на пчелари до здравословното хранене на тинейджърите.

Всеки участник ще получи безжична тонколонка, осигурена от Централното координационно звено в Администрацията на Министерския съвет, и промоционални материали на ОИЦ – Плевен.

Толя Георгиева и Василена Банчева ще представят област Плевен на националната среща на 1 юни в първия научно-технологичен парк в България – „София Тех Парк“, изграден със средства по ОП „Конкурентоспособност“ 2007 – 2013 г. Ще се запознаят с победителите от другите области и ще посетят „Експериментариума“, разположен на площ от 2000 кв. м, който е своеобразен музей на иновациите и високите технологии. На събитието в Плевен ще споделят впечатленията си.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация