film izle

С двама отличници завърши учебната година в плевенския затвор (галерия)

С едночасово атрактивно шоу беше отбелязан краят на учебната година в началното училище на плевенския затвор. Богатата художествена програма беше изнесена в киносалона на затвора от съкилийниците в затворническото школо пред лишени от свобода, персонала и ръководството на затвора и роднини и близки, дошли на свиждане. Шоуто беше изпъстрено с изпълнения на народни и рок танци и песни, скечове и сценки от популярни ТВ-предавания. Част от диалозите са съчинени от самите затворници.

За 10-та поредна година плевенският затвор, съвместно с училището към затвора организира подобно тържество за връчване на удостоверенията за завършване на начален клас. Двама са отличниците от първи клас на настоящия випуск, а общо 26 лишени от свобода получиха днес своите свидетелства за завършени класове. По думите на началника на затвора Иван Петков, вече се е превърнало в традиция връчването на удостоверенията за начално образование да се случва пред близки и роднини, съпруги и деца.

Всички завършващи ще бъдат наградени с удължено свиждане в района на затвора. Децата на осъдените ще получат лакомства, помощни материали, флумастри, химикалки, листове за рисуване. Администрацията се е погрижила да осигури празнична обстановка за всички.

Програмата е съставена и сглобена от лишените от свобода за 15 дни. Сценарият е изцяло тяхно дело, независимо от това, че те са с първична и вторична неграмотност.

Иван Петков поясни, че учениците освен образование, получават и намаляване на присъдата, тъй като два работни или учебни дни се считат за три изтърпени. По думите му учещите лишени от свобода в България могат да стигнат до бакалавърска и магистърска степен.

За презентацията е нужен JavaScript.

 

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация