film izle

Среща с автограф: Кристина Митева представя книгите си в Плевен

На 8 юни, от 15,30 часа в Художествена галерия Дарение „Колекция Светлин Русев“ в Плевен Кристина Митева ще представи своите три книги със заглавия: „Планетата Земя е тъжно-синя“, „Слънчогледите се прераждат в слънца“ и „Един от нас споделя”.
Авторът ще прочете откъси от свои творби, ще поговори с читателите, ще чуе и отговори на въпросите им и ще даде автограф на онези, които желаят да имат някоя от нейните книги в дома си или пък да вземат за подарък.

Кристина Митева е родена в края на 1981 г. в гр. София, където живее и днес. Завършила е езикова гимназия и Софийския Университет “Св. Климент Охридски” – специалност „културология“ във Философски факултет.
През 2006 г. създава първия си блог в интернет, а през 2013 г. – проект за интервюта с най-различни хора, на които биват задавани едни и същи общочовешки въпроси – ЕДИН ОТ НАС Споделя: oneofusshares.com, в който вече са участвали почти 300 души.
Досега има три публикувани книги – първата съдържа три разказа (тип повест) и се нарича „Планетата Земя е тъжно-синя“ (издателство “Захарий Стоянов”, София, 2014 г.), а втората е „Слънчогледите се прераждат в слънца“ (ИК “Виделина”, София, 2016 г. – картината на корицата е специално нарисувана от Калин Терзийски за тази книга) – тя съдържа предимно есета и стихове. Определят нейната проза като поетична.
Третата книга, която публикува, се нарича „Един от нас споделя” и съдържа голяма част от интервютата за едноименния проект, осъществени дотук (http://www.oneofusshares.com/) – изд. „Либра Скорп”, Бургас, 2018 г.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация