film izle

Форум „Бавария – България: бизнес възможности и перспективи“ се провежда в Плевен

Днес в Плевен се провежда информационен форум Бавария – България: бизнес възможности и перспективи. Събитието, организирано от представителството на Бавария в България – Германо-Българската индустриално-търговска камара (ГБИТК) и Община Плевен, ще започне от 17:00 часа в областна администрация Плевен, зала „Плевен“.

Специален гост на форума ще бъде г-жа Урзула Хайнцел, заместник-директор на дирекция „Европа и панаирно дело“ в Баварското държавно министерство на икономиката, регионалното развитие и енергетиката. Тя, заедно с д-р Митко Василев, представител на Бавария в България и главен управител на ГБИТК, и г-жа Галина Тончева, ръководител отдел „Човешки ресурси“ на Леони България ЕООД, ще  запознаят с възможностите за осъществяване и задълбочаване на бизнес контактите между Бавария и България. След презентациите, в рамките на дискусията и коктейла, присъстващите ще имат възможност да зададат своите въпроси и да създадатполезни делови контакти.

ПРОГРАМА

17:00 – 17:20 Регистрация
17:20 – 17:40 Приветствия
Георг Спартански, Кмет на град Плевен
Мирослав Петров, Областен управител на Област Плевен
17:40 – 18:40 Презентации
Урзула Хайнцел – Бавария като икономически партньор и външноикономическата
стратегия на Бавария
Галина Тончева – Представяне на Леони България ЕООД
д-р Митко Василев – Бизнес контактите между България и Бавария в светлината
на българо-германските икономически отношения
18:40 – 19:00 Дискусия
19:00 – 20:30 Коктейл

В икономическо отношение Бавария е третата по значение германска федерална провинция за България след Северен Рейн-Вестфалия и Баден-Вюртемберг. През 2018 г. търговският стокообмен между България и Бавария достигна 1 182,7 млн. евро, което отговаря на 15,5% от общия търговски стокообмен между България и Германия.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация