film izle

Откриват изложбата от Националния конкурс на „Алианц“ в ХГ „Илия Бешков“

На събитието ще се проведе и церемония по награждаване на талантливи български творци

Художествена галерия „Илия Бешков“ – Плевен за четвърти път е домакин на Регионалното издание на VII Национален конкурс Алианц България за живопис, скулптура и графика.
Откриването на изложбата и церемонията по награждаване на талантливи български творци ще се състои днес, 6 юни 2019 г., от 18:00 часа в Художествена галерия „Илия Бешков“.

Събитието се организира с подкрепата на Съюза на българските художници (СБХ) и Художествена галерия „Илия Бешков“.
Конкурсът се провежда под патронажа на Министерство на културата на Република България.

Националният конкурс „Алианц България за живопис, скулптура и графика“ има за цел предоставянето на нови възможности за българските художници да покажат пред публика свои творби. По такъв начин ще се стимулират техните творчески импулси за създаването на нови художествени произведения и ще се обогати съкровищницата на съвременното българско изкуство.
В продължение на две календарни години 2019- 2020, на територията на страната съвместно с регионалните групи към СБХ се провеждат поредица от регионални изложби в градовете – Велико Търново, Бургас, Плевен, София, Пловдив и Варна. Във всеки град се назначава определено от Алианц България жури, което присъжда по три награди, съответно по една в разделите живопис, скулптура и графика. В края на 2020 г. в гр. София се провежда заключителна изложба-конкурс, по време на която официално се връчват Големите награди на Алианц България за живопис, скулптура и графика. Всички наградени и номинирани автори от шестте регионални изложби участват във заключителната изложба – конкурс Алианц България за живопис, скулптура и графика през 2020 г. в София.

Всички публикации

"Bg Север" - Новини на часа. Информационен сайт, новини от Плевен и региона, анализи, коментари, рубрики, информация